Loading...
Haber Galerisi
Mardin Tarihi Çarşılarını Ayağa Kaldırdık 27 Aralık 2021 | 16:55

Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin Ajansımız tarafından yürütülen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın “Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı” kapsamında desteklenen “Mardin Tarihi Çarşılarının Canlandırılması Projesi” hayata geçirildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın “2018 Yılı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı” kapsamında, Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından Ajansımıza sunulan “Mardin Tarihi Çarşılarının Canlandırılması Projesi” uygulanarak tamamlandı. Toplam bütçesi 4 Milyon TL olan projenin tamamına %100 oranında hibe desteği sağlandı.

Projenin amacı, Mardin’in Artuklu merkez ilçesinde tarihi yerleşim yerindeki kentsel sit alanı içerisinde bulunan, canlılığını yitirmiş geleneksel çarşıların rehabilite edilerek cephelerinin iyileştirilmesi ve yenilenmesidir. Mardin’in tarihi değerlerini koruyarak geleceğe taşımak için 390 dükkândan oluşan tarihi çarşıların cephe ve sokak sağlıklaştırma çalışmaları yapıldı.

Ajansımız tarafından desteklenen projenin hayata geçirilmesi sonucunda harabe haldeki tarihi çarşılar Mardin’in eski kültürünü, mimarisini ve kültürel zenginliğini ortaya koyan çarşılar haline getirildi. Tarihi dokunun korunması ile birlikte Mardin’in somut kültürel mirası korundu. Mardin’in turizm değeri yüksek olan geleneksel çarşıları canlandırılarak ziyaretçilerin uğrak yeri haline getirildi. Böylece turistlere yeni gezi rotaları sunulmuş oldu.