Loading...
Kalkınma Ajansları Tanıtım Personelleri Ajansımız da Bir Araya Geldi 04 Ağustos 2017 | 11:28
Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kalkınma Ajansları Tanıtım ve Dış İlişkiler personellerini buluşturan tecrübe paylaşım ve eğitim toplantısı bu yıl Dicle Kalkınma Ajansı’nın (DİKA) ev sahipliğinde yapıldı.

Kalkınma Ajansları Tanıtım ve Dış İlişkiler Birimlerini her yıl bir araya getiren tecrübe paylaşım ve eğitim toplantılarının sonuncusu 3 - 5 Ağustos 2017 tarihleri arasında Mardin’de Dicle Kalkınma Ajansı’nın yeni hizmet binası konferans salonunda gerçekleştirildi. Toplantıların bu yılki konu başlığı olan “İnovatif Tanıtım Pazarlama ve Sosyal Medya Eğitimi” Dream Design Factory (Rüya Tasarım Fabrikası) adlı firmanın kurucusu Arhan Kayar tarafından verildi.

Eğitim toplantısının açılış konuşmasını yapan Ajans Genel Sekreterimiz Yılmaz Altındağ, “Dicle Kalkınma Ajansı olarak Türkiye’nin dört bir tarafından gelerek bizlere misafir olan kalkınma ajansları tanıtım personellerini Mardin’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Umarım sizlerde burada geçireceğiniz üç gün boyunca verimli bir eğitim ve tecrübe paylaşımı yaparak, memnun kalmış bir şekilde kendi ajanslarınıza dönersiniz. Burada özellikle bir hususu belirtmek istiyorum. Sizler güzel ülkemizin batısından, kuzeyinden, güneyinden kısacası çok farklı coğrafyalarından kalkıp buraya geldiniz. Belki çoğunuz Güneydoğuya ilk defa geliyorsunuz. Bu yüzden buraları sadece medyadan duyduğunuz olumsuz haberler ile tanıyorsunuz. İnşallah buradaki buluşmamız kafanızda oluşabilecek önyargıları değiştirmesi açısından başka güzelliklere de vesile olacaktır” dedi.

Doğuda ilk defa Ajansımızda gerçekleştirilen bu organizasyonda, eğitimin yanı sıra kalkınma ajansları kendi bölgelerindeki örnek çalışmalar ile ilgili sunumlar yaparak diğer kalkınma ajanslarıyla paylaştılar. Ayrıca kalkınma ajansları arasında geliştirilecek iş birlikleri sonucunda, ortak projelerin hayata geçirilebilmesi için fikir alışverişinde bulunuldu.

Kalkınma ajanslarının tanıtım ve dış ilişkiler personellerine yönelik olan 2017 yılı tecrübe paylaşım ve eğitim toplantısına, Türkiye genelindeki 26 kalkınma ajansı arasından 18 kalkınma ajansı katılmış olup, ayrıca Kalkınma Bakanlığı’ndan daire başkanı düzeyinde katılım sağlandı.

İki gün süren eğitim ve tecrübe paylaşım toplantılarının sonunda tüm katılımcılara Ajans Genel Sekreterimiz Yılmaz Altındağ tarafından sertifika ve hediye takdim edildi. Programın anısına topluca çekilen hatıra fotoğrafının ardından organizasyon toplantısı sona erdi.