Loading...
Haber Galerisi
'Kadının Özgürlüğü Üretimde' 08 Mart 2021 | 15:12

Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Alanlı, ajans tarafından desteklenen 'bir dünya üreten kadın' projesi kapsamında Derik ilçeisinde kurulan lavanta bahçesinde üretici kadınlar ile bir araya gelerek 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü'nü kutladı. 

Kadının özgürlüğünün, üretime katılımda olduğunu vurgulayan Alanlı; ajans olarak kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılımlarının ajansın temel önceliklerinden olduğunu ifade ederek; kadınların üreterek bir dünya yaratacağını; desteklenmekte olan projenin bu felfese etrafında kurulduğunu ifade etti.

Proje kapsamında Ocak 2021'de kurulan Bir Dünya Üreten Kadın Kooperatifi yönetici ve temsilcileri de bu ziyarette üretici kadınlar ile bir araya geldi.   

Mardin Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yürütücü; Mardin Büyükşehir Belediyesi, Derik Belediyesi, Ömerli Belediyesi, Dargeçit Belediyesi ve Nusaybin Kaymakamlığı’nın ortak olduğu ‘Bir Dünya Üreten Kadın’ projesi kapsamında 18-45 yaş aralığında dezavantajlı 200 kadın 1020 dönüm atıl kırsal araziyi tarıma kazandırarak 60 lavanta bahçesini hayata geçirecek.