Loading...
İlçe Ziyaretleri Kapsamında Dargeçit Kaymakamı Ziyaret Edildi 21 Temmuz 2017 | 10:51
İlçe proje ofislerini daha etkin hale getirmek, ilçemize bağlı STK, kurum ve kuruluşların kapasitelerini artırmak, yapılmış ve yapılması planlanan projeleri kararlaştırmak ve kalkınmaya yönelik atılacak diğer adımları istişare etmek üzere Genel Sekreterimiz Sayın Yılmaz Altındağ’ın uygulamasına geçtiği İlçe ziyaretleri kapsamında Dargeçit Kaymakamı Sayın Mehmet Yaşar Yeşiltaş makamında ziyaret edildi.

Ziyaretten ötürü duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Yeşiltaş; bölge içi kalkınmada eşitsizliğin giderilmesi hususunda Ajansımızdan beklentilerin büyük olduğunu ve bu sebeple Dargeçit için yürütülecek çalışmalarda Ajansımızla iş birliği yapabileceklerini belirtti. Bu konuda ziyaretimizin kendisi açısından büyük önem taşıdığını belirten Yeşiltaş; ilçemizin proje kapasitesinin artırılması maksadıyla Ajansımız programlarından ve hatta ulusal ve uluslararası çapta büyük destek programlarından hibe ve destekleri de ilçemize çekebilmek için azami gayreti göstereceklerini ifade ettiler.

Genel Sekreterimiz Yılmaz Altındağ ise Ajansımızın, kuruluş maksadı itibariyle illerimizin her yerinde aynı oran ve ivmede gelişmenin yaşanması konusunda hareket edeceğinin altını çizdi. Ayrıca Dargeçit’te proje üzerine uğraşan tüm gönüllü ve yetkili isimlerin Ajans Uzmanlarınca düzenlenecek programlar ile kabiliyetlerinin arttırılacağı ve ister talep üzerine ister her iki ayda bir düzenli şekilde toplantılar ve eğitimler düzenlenebileceği konusunda teminat verdi.

Dargeçit’te yapılabilecek projeler konusunda da istişarelerin yapıldığı toplantıda Ajans olarak geleceğe yönelik atılacak adımların daha etkin ve nitelikli olunması için Sayın Altındağ; bir an önce çalışmalara başlanılacağını belirtti. Mardin Yatırım Destek Ofisi’nin çalışmalarda etkin rol alacağını belirten Genel Sekreterimiz, Dargeçit’ten güzel projelerin çıkacağına dair temennilerini iletti. Toplantıya Mardin Yatırım Destek Ofisi Uzmanı olarak katılım sağlayan Ekrem Dirican ise Genel Sekreterimizin sunduğu amaç çerçevesinde izlenecek yol haritasına dair önerimizi belirttikten sonra Sayın Kaymakamımıza proje bilgi notu takdim etti.

Sağlıklı iletişimin devamı maksadıyla birlikte hareket etmeye hazır olunduğunun belirtilmesinin ve geleceğe yönelik karşılıklı temennilerin iletilmesinin ardından toplantı sona erdi.