Loading...
Haber Galerisi
Genç Kadın Girişimcilik Yarışması Ödül Töreni Gerçekleştirildi 01 Aralık 2022 | 17:03

Ajansımızın Avrupa Birliği projesi olan "TRC3 Bölgesi’nde Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek" projesi kapsamında Genç Kadın Girişimci Adayları için düzenlenen "Girişimcilik Yarışması Ödül Töreni" Batman’da düzenlendi.

Batman Üniversitesi’nde yapılan törene Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, Batman Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Rohat Cebe, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB ve Mali Yardımlar Daire Başkanı Süreyya Erkan, Ajans Genel Sekreterimiz Dr. Ahmet Alanlı, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, genç girişimciler ile öğrenciler katıldı.

Ülkemiz ile Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen, sözleşme makamı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı olan proje Ajansımız tarafından yürütülmektedir. Bu proje kapsamında TRC3 Bölgesi’nde yaşayan genç kadınlar arasında girişimcilik kültürünün geliştirilmesi amacıyla Girişimcilik Yarışması düzenlendi. Girişimcilik yarışmasının hedef kitlesi Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerindeki 15-29 yaş arasındaki genç kadınlar oldu.

Genç Kadın Girişimci Adayları Girişimcilik Yarışması Ödül Töreni, girişimcilik konusunda başarılı olmuş işinde uzman çeşitli alanlardaki iş insanlarına ev sahipliği yaptı. Törenin sunucu ve moderatörlüğünü yarışma ve televizyon programları ile tanınmış “Bir Fikrin mi Var” programı yapımcısı Melek Yatırımcı Fuat Sami yaptı.

Girişimcilik Yarışması Ödül Töreninin açılış konuşmasını gerçekleştiren Ajans Genel Sekreterimiz Dr. Ahmet Alanlı “iki buçuk yıl önce başladığımız projede birçok kadın girişimciye destek verdik, bugün gelinen noktadan mutluluk duyuyoruz. Genç Kadın Girişimci Adayları için düzenlenen Girişimcilik Yarışması sonucunda, yenilikçi fikirleriyle bölgemize değer katacak genç kadınlarımızla bir araya geldiğimiz içinde mutluyuz. Bölgemize bu konuda fayda sağlamak, geleceğin genç kadın girişimcilerini desteklemek ve girişimcilik eko-sisteminin oluşturulması yolunda adımlar atıyoruz” dedi.

Törenin açılış konuşmalarının ardından tanınmış başarılı girişimcilerin genç girişimcilerle tecrübelerini paylaştıkları birçok sunum ve paneller gerçekleştirildi. Buradaki konuşmacılar Keiretsu Forum Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Berik, T3 Girişim Merkezi Yöneticisi İrem Bayraktar, Avrupa Tasarım Enstitüsü Türkiye Elçisi Dr. Meliha Pınar Sipahi, United Capitals Türkiye Temsilcisi Mehmet Fatih Kılıç, Cevahir Han Yönetim Kurulu Başkanı Cevahir Asuman Yazmacı, Türkiye Basketbol Federasyonu Medya ve İletişim Direktörü Barış Kuyucu, Köprü Dergisi Eş Kurucusu Akademisyen Dr. Aslı Bilge, SSK Management Kurucu Ortağı Sertaç Köksal, Dalai Koala Sosyal Medya Ajansı Kurucusu Ceren Kızıltan, Startup Centrum Kurucu Ortağı Müge Bezgin, İpekyolu Kadın Kooperatifi Başkanı Berna Yağcı oldu.

Yarışmada iş fikirleri ve planları, inovasyondan büyüme ve istihdam oluşturma potansiyeline kadar özel kriterler temelinde jüri üyeleri tarafından değerlendirildi. Yarışmada ödül almaya hak kazanan genç girişimci kadınlara ödülleri Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, Batman Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Rohat Cebe, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB ve Mali Yardımlar Daire Başkanı Süreyya Erkan ve Ajans Genel Sekreterimiz Dr. Ahmet Alanlı tarafından verildi.