Loading...
Haber Galerisi
Sason'a 3D Tasarım ve 3D Yazıcı Eğitimi 11 Şubat 2021 | 14:12

2020 Yılı Teknik Destek Programı Eylül-Ekim 2020 döneminde başarılı bulunan Sason İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait "3D Tasarım ve 3D Yazıcı Eğitici Eğitimi" adlı teknik destek projesi Sason İlçe Şube Müdürü Veysi BOZKURT ve  DİKA Genel Sekreteri Ahmet ALANLI arasında 10.02.2021 tarihinde imzalandı.

Bu proje kapsamında personelimiz aldığı eğitim sonucunda kendi okullarında verecekleri 3D Tasarım ve 3D Yazıcı Eğitici Eğitimi sayesinde öğrencilerde yaratıcılık, analitik düşünme, sentez ve soyut düşünme kabiliyetlerini arttıracaktır. Personelimiz dışarda da kurumumuzun birer temsilcileri olduklarından hem kurumumuzu güzel temsil edip değerini yükselteceği gibi aynı zamanda da kurumumuza da güven aşılayacaktır. Aldıkları 3D Tasarım ve 3D Yazıcı Eğitici Eğitimi yaratıcılık, analitik düşünme, sentez ve soyut düşünme kabiliyetlerini arttıracaktır. Bu da öğretmenlerin derslerdeki performanslarını ve verimi arttıracaktır.. 3D Tasarım ve 3D Yazıcı Eğitici Eğitimi adlı teknik destek kapsamında öğretmenlerin alacakları eğitim sonucunda öğrencilerde robotik kitlerle çeşit çeşit biçimler yaratmak, modelleri bozup, yeniden istedikleri gibi kurmak çocuğun düş gücünü çalıştırdığı gibi çocukların iki ve üç boyutlu olarak düşünmesini, farklı şekillerde algılama duyusunu geliştirmeyi amaçlamaktadır.

3 boyutlu modelleme ve 3D yazıcı kullanımı çok konuşulan bir konu alanı olmasının en temel nedenlerinden birisi iş dünyasının bir çok alanında kullanılmaya başlamış olmasıdır. 3 Boyutlu Yazıcı 3D Kullanım Alanları Nelerdir? Mücevher, Aksesuar, Ayakkabı Tasarımında, Endüstriyel ve mimari tasarımlarda, İnşaat mühendisliğinde, Yapı islerinde, Otomotiv sanayisinde, Hava-uzay, Dişçilik ve tıp sektöründe, Eğitimde, Coğrafi bilgi sistemlerinde, Farklı alanlardaki bilimsel çalışmalarda, Robot, Heykel, İlerleyen zamanlarda yazıcıların ev ortamında kullanılmaya başlanması durumunda kullanım alanları daha da çok geliştirilebilir.