Loading...
Mardin Basınına Bilgi Güvenliği ve Siber Güvenlik Danışmanlığı Verilecek 10 Şubat 2021 | 15:57

2020 Yılı Teknik Destek Programı Eylül-Ekim 2020 döneminde başarılı bulunan Basın İlan Kurumu'na ait "Basın İşletmelerinde Bilgi Güvenliği ve Siber Güvenlik Bilinçlendirme" adlı teknik destek projesi sözleşmesi Mardin Basın İlan Kurumu'ndan Adnan GÜNBEĞİ ve  DİKA Genel Sekreteri Ahmet ALANLI arasında 09.02.2021 tarihinde imzalandı.

Ulusal güvenliklerinin sağlanması ve kritik altyapılarının korunması noktasında ülkeler, geleneksel güvenlik yöntemlerinin yanı sıra gelişen teknolojiler ve bu teknolojiler beraberinde dönüşen kritik altyapılarla birlikte bilgi güvenliği ve siber güvenlik konusunda farkındalık kazanması gerekmektedir. Bu noktada bilgi güvenliği ve siber güvenliğin bir kamu politikası konusu olarak ele alınması önem kazanmaktadır.

Bilgi güvenliği ve siber güvenliğin çoğu kullanıcı hatalarından kaynaklanmakta, bilinçli ya da bilinçsiz olarak yapılan yanlışlar bilgi kaybına neden olmaktadır. Sistemi içeriden yani kullanıcıdan gelebilecek hatalara ve zararlara karşı koruyan bir mekanizma yoktur. Hatta dışarıdan gelen saldırganın herhangi bir kullanıcı adı ve şifresi mevcut değilken, içerideki kullanıcının kullanıcı adı ve şifresiyle bazı haklara sahip olması, içerideki tehditin önemini arttırır. Bu nedenle ele alınan Basın İşletmelerinde Bilgi Güvenliği ve Siber Güvenlik Bilinçlendirme Eğitimi isimli proje ile bilgi güvenliği ve siber güvenlik konularında basın işletmelerinin bilgi işlem departmanında çalışan kişilerin farkındalıklarının artırılması amaçlanmıştır.