Loading...
Bölgemizden İlk Teşvik Başvurusu Alındı 18 Ağustos 2017 | 00:00
Bölgemizde akredite şekilde hareket ettiğimiz Ekonomi Bakanlığı’nın, çeşitli konulardaki yatırımcılara özel imkanlarına destek yahut aracı olarak çalışan Ajansımız bir ilke daha imza attı. Özellikle alınan teşviklerin ekspertiz işlemlerinin yapılmasında etkili olan Ajansımız, günümüze kadar birçok teşvikin kapanmasında etkin rol oynamıştır. Artık teşvik başvuruları da Ajansımız tarafından alınabilecektir.

Bölge yatırımcılarının yaşadığı zorlukları ve bürokrasinin vatandaşa yansıyan olumsuz yanlarını olabildiğince azaltmak için çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Bölgemizdeki sermayedarlarımızın özellikle Merkez kurumlara olan uzaklık sorununu bertaraf etmek için Ajans olarak birtakım girişimlerde bulunduk. Bölgede ihtiyacın olduğunu hissettiğimiz Ekonomi Bakanlığı’nın Teşvik Başvurularının yerelden alınması işlemi için Başvuru Alım Sistemine akredite olduk. Ekonomi Bakanlığının teşviklerinin artık sadece kapamasını değil, başvurusunu da Ajansımız olarak alabileceğiz. Yani yatırımcımız artık Teşvik Başvurusunu da kurumumuz üzerinden yapabilecek ve bu sayede yatırım yerinden uzaklaşmadan yerelde bu işlemlerini gerçekleştirebileceğiz.

Yatırımcıya işlemlerinde kolaylık sağlama ve problemli durumları yerelde çözme amacıyla hareket ettiğimiz bu amaç doğrultusunda ilk teşvik başvurumuzu da almış bulunuyoruz. Ata Yatırım sahibi Ahmet Tatar, Ajansımıza ilk teşvik başvurusunu yapan yatırımcımız ve söz konusu yatırımı ise Ajansımızın Ekonomi Bakanlığına ilettiği ilk Teşvik Başvurusu olmuştur. Bu ilk başvurunun güzel bir başlangıç olmasının temenni edildiğini belirten Genel Sekreterimiz Yılmaz Altındağ; ‘İlk defa başvuru Ajans üzerinden yapılıyor, bu girişim Yatırımcımızın önünü açmak için gerçekleştirdiğimiz diğer girişimlerin devamı niteliğinde olup, bizlere gelen taleplerin de doğrultusunda bölgede yenilikçi olan faaliyetlerde istekli olduğumuzun da göstergesidir. Artık Ajans olarak bölgemizde yatırımcımızın ilk işleminden son işlemine kadar destek çıkabilecek bir potansiyelimiz vardır. Umarım ilk başvurumuzdan sonra yenileri de eklenerek bölgede daha fazla girişim olacaktır’’ dedi ve Yatırımcımız Ahmet Bey’e teşekkürlerini iletti, başarılar diledi.

Yeni destek mekanizmalarının tespiti ve yatırımcıların işlemlerini kolaylaştırmada atılacak adımların belirlenmesi için Ajans olarak çalışmalarımız sürmektedir ve bölgeye katma değer verebilecek hususlarda öncü olmaya devam edeceğiz.