Loading...
Haber Galerisi
Batman Üniversitesi Enerji Çalıştayına Katıldık 03 Mart 2022 | 16:52

Batman Üniversitesi’nin enerji alanında pilot üniversite seçildiği “Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı” kapsamında düzenlenen Enerji Çalıştayına katılım sağladık. Çalıştayda Ajans Genel Sekreterimiz Dr. Ahmet Alanlı “Enerji Verimliliği ve Yenilenebilir Enerjinin Finansmanı” konulu sunum yaptı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) koordinasyonunda uygulamaya koyulan, üniversitelerin bölgesel ihtiyaçlar ve potansiyelleri doğrultusunda uzmanlaşmasının hedeflendiği projede Batman Üniversitesi enerji alanında pilot üniversite seçildi.

Batman Üniversitesi tarafından bölgesel paydaşlar ile birlikte, ihtisaslaşma alanında faaliyetler yürütülmesi ve proje geliştirmeye katkıda bulunulması amacıyla “Batman Üniversitesi İhtisaslaşma Stratejik Yol Haritası Çalıştayı” düzenlendi.

Çalıştaya Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Ajans Genel Sekreterimiz Dr. Ahmet Alanlı, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Batman Bölge Müdürü Mustafa Demir, TÜPRAŞ Batman Bölge Müdürü Murat Şimşek, Dicle Elektrik Batman İl Müdürü Naci Obut, İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdülkadir Özer, Dicle Elektrik Ar-Ge Direktörü İsmail Öztürk ve GAP Proje Müdürü Yılmaz Dağtekin katıldı.

Çalıştay programının birinci oturumunda enerji ihtisaslaşması konusunda paydaşlar tarafından sunumlar yapıldı. İkinci oturumda ise kurum ve kuruluşların Bölgesel Kalkınma Odaklı Hedefler ve Enerjide İhtisaslaşma Gereksinimleri konusundaki yaklaşım ve önerileri görüşüldü. Batman Üniversitesi Enerji Koordinasyon Merkezi tarafından organize edilen çalıştayda Ajans Genel Sekreterimiz "Enerji Verimliliği ve Yenilenebilir Enerjinin Finansmanı" hakkında sunum gerçekleştirdi.

Çalıştayın ardından Ajansımızın “2021 Yılı Teknik Destek Programı” kapsamında Batman Üniversitesi tarafından Ajansımıza sunulan “Kalite Yönetim Sistemi Eğitimi” proje sözleşmesi Ajans Genel Sekreterimiz Dr. Ahmet Alanlı ile Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir tarafından imzalandı.