Loading...
Haber Galerisi
Batman’da Turizm Rotası Çalıştayı 25 Haziran 2021 | 16:30

TRC3 Bölgesi İnanç ve Kültür Turizmi Rotası ve Markalaşması Fizibilite Projesi “Batman Açılış Toplantısı ve Çalıştayı” video konferans yoluyla gerçekleştirildi.

Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından yürütülen, Ajansımızın Fizibilite Desteği Programı kapsamında desteklenen “TRC3 Bölgesi İnanç ve Kültür Turizmi Rotası ve Markalaşması Fizibilitesi” projesi “Batman Açılış Toplantısı ve Çalıştayı” internet üzerinden Zoom Uygulaması aracılığıyla yapıldı.

Toplantıya Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, Ajans Genel Sekreterimiz Dr. Ahmet Alanlı, Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serhat Harman ve Batman İl Kültür Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı konuşmacı olarak katıldılar.

Ajans Genel Sekreterimiz Dr. Ahmet Alanlı yaptığı konuşmada Yukarı Mezopotamya havzasında yer alan Ajansımızın faaliyet gösterdiği TRC3 Bölgesi’nin, tarih öncesi devirlerden günümüze kadar sürekli olarak yerleşim ve ticaret merkezlerine ev sahipliği yaptığını, insanlığın kültürel gelişimine ve önemli uygarlıkların ortaya çıkmasına sahne olduğunu söyledi. Bölgenin kentsel sit alanları, tarihi ve geleneksel kent dokusuyla tarih, kültür ve inanç turizmi açısından yüksek potansiyele sahip olduğunu ifade etti. Ancak sahip olduğu kültürel miras ve çeşitli turizm potansiyellerine karşın Bölge’yi ziyaret eden turist sayısının düşük kalması nedeniyle bu potansiyelin yeterince değerlendirilemediğini belirtti.

Genel Sekreterimiz “Proje kapsamında oluşturulacak rotalar, hazırlanacak tanıtım araçları ve düzenlenecek info turlar sayesinde Bölge genelinde ve Batman özelinde inanç ve kültür turizmi alanında farkındalığa, markalaşmaya, iş birliğine, güç birliğine, istihdama ve sonuç olarak bölgesel kalkınmaya katkı sunulmuş olacaktır. Bunun yanında Ajansımız, İpekyolu ve Karacadağ Kalkınma Ajansları ile GAP Bölge Kalkınma İdaresi iş birliğiyle önümüzdeki günlerde kamuoyuna tanıtacağımız “Mezopotamya” markamız sayesinde GAP Bölgesi’ndeki dokuz ili sürdürülebilir bir turizm destinasyonu yapma hedefiyle bütün tarih, kültür, doğa, inanç, dil, folklor, gastronomi öğelerinin tanıtımı ile Bölge’nin markalaşması hedeflenmektedir” dedi.

Batman açılış toplantısında yapılan konuşmaların ardından, detaylı sunumların yapılarak katılımcıların fikir alışverişinde bulunduğu çalıştaydan sonra program sona erdi.