Loading...
Haber Galerisi
Batman’da Öğretmenlere 3D Tasarım ve 3D Yazıcı Eğitimi Desteği 13 Ekim 2021 | 12:12

Sason Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “3D Tasarım ve 3D Yazıcı Eğitimi” projesi Ajansımızın “2020 Yılı Teknik Destek Programı” kapsamında desteklenerek uygulandı.

Batman’ın Sason İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Ajansımızın “2020 Yılı Teknik Destek Programı” kapsamında Ajansımıza sunulan “3D Tasarım ve 3D Yazıcı Eğitimi” projesi gerçekleştirildi. Sason Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yapılan eğitime yedi kişilik gruplar halinde 22 öğretmen katıldı. İndata Endüstriyel Veri Teknolojileri Anonim Şirketi tarafından verilen eğitim üç gün sürdü.

Eğitime katılan öğretmenler TinkerCAD adlı 3D tasarım programı aracılığıyla kendi isimlerinin baskısının üzerinde yer aldığı basit hediyelik eşya tasarımları yaptılar. Anahtarlık, kupa bardak gibi eşyaların üç boyutlu tasarımlarını gerçekleştiren öğretmenler daha sonra üç boyutlu yazıcıdan bunların çıktılarını aldılar.

Öğretmenlerin büyük bir bölümünün sınıf öğretmeni olması öğrendikleri 3D tasarım ve baskı tekniklerini öğrencilerine ilkokul düzeyinde (6-10 yaş) aktarmaları, öğrencilerin bu tür yeni teknolojik imkânlarla erken yaşta tanışmasına katkı sağlayacaktır. Eğitim katılımcılarının çoğunun köy okullarında görev yapması özellikle kırsal alanda çalışacak gelecek nesillere kendilerini geliştirebilecekleri olanaklar sunacaktır. Örneğin köylerde kullanacakları yedek parça ve tarım aletlerini kendilerinin tasarlayabileceğini bilmeleri hayal güçlerinin küçük yaşta gelişmesinde ve daha üretken olmalarında büyük bir etki meydana getirecektir.

"3D Tasarım ve 3D Yazıcı Eğitimi" alan öğretmenlere eğitim sonunda katılım belgesi sertifikalar dağıtıldı.