Loading...
Batman’da Öğrencilere Dijital Sektör Alanında 2 Milyon 780 Bin TL Proje Desteği 15 Ağustos 2022 | 12:12

Ajansımızın 2022 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenen Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Dijital Sektörde Ben de Varım” adlı projenin sözleşmesi Batman’da imzalandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanan projenin sözleşmesi Ajans Genel Sekreterimiz Dr. Ahmet Alanlı ve Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran arasında imzalanarak hayata geçirildi. Projenin toplam bütçesi 2 Milyon 780 Bin TL olup Ajansımız tarafından %90 oranında desteklenerek 2 Milyon 500 Bin TL hibe desteği sağlanacaktır. Projenin uygulama süresi 18 aydır.

Projenin amacı sanat ve teknoloji alanlarını birleştirerek bilgisayar ile mobil oyun, mobil uygulama ve animasyon konularında lise düzeyinden itibaren kalifiye eleman yetiştirmek ve nihai ürün ortaya koyarak projeyi güzel sanatlar ve meslek liseleri bünyesinde sürdürülebilir hale getirmektir.

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulanacak olan proje kapsamında Batman Merkez Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde “Yazılım Laboratuvarı” ile Batman Merkez TOBB Güzel Sanatlar Lisesi’nde de “Dijital Tasarım Laboratuvarı ve Ses Stüdyosu” kurulacaktır. Bununla beraber branş, alan tecrübesi, sertifika, yaş sınırı kriterlerine göre seçilecek 30 öğretmene tasarım, yazılım ve ses stüdyosu eğitici eğitimleri verilecektir. Ayrıca Batman Rehberlik Araştırma Merkezince ilgi, yetenek ve branş kriterlerine göre bilgisayar oyunu bağımlılığı tespit edilen bireylerden seçilen toplam 100 öğrenciye yönelik olarak yazılım ve tasarım konusunda kurslar düzenlenecektir.

Böylece yapılacak olan oyun ve uygulama geliştirme kampları sonucunda mobil uygulama, mobil oyun, tanıtım filmi, animasyon filmi, web sitesi, dijital dergi, logo ve NFT sanat eserleri üretilecek olup bu ürünlerin e-ticaret platformlarında satışı sağlanarak hem öğrencilere hem de okula maddi katkı sağlanması hedeflenmektedir.

Batman’da dijital sektörün ihtiyacı olan nitelikli işgücünün yetiştirilmesi ve mesleki eğitim altyapısının geliştirilmesi ile genç istihdamının artırılmasına yönelik olarak bu eğitimleri başarıyla tamamlayan 16 öğrenci, Batman’da yazılım ve tasarım alanında faaliyet gösteren firmalarda istihdam edilecektir.