Loading...
Haber Galerisi
Batman’da Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesine Ajansımızdan Destek 29 Aralık 2023 | 10:54

Ajansımızın “2023 Yılı Teknik Destek Programı” kapsamında Eylül-Ekim döneminde Batman’da desteklenmeye hak kazanan dört projenin sözleşmeleri imzalandı.

Ajansımızın Batman Yatırım Destek Ofisi’nde gerçekleştirilen toplu imza törenine, Ajans Genel Sekreterimiz Aykut Aniç, Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Batman Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdür Vekili Halime Bulut, Batman Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Yusuf Gayretli, Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şefi Gökhan Aslan ile proje koordinatörleri ve Ajans uzmanları katıldı.

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Game Development (Oyun Geliştiriciliği) Danışmanlığı Projesi” ile Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen “Dijital Sektörde Ben de Varım” projesinde yer alan 40 öğretmen ve 100 öğrenciye yönelik mobil oyun geliştiriciliği alanında 3 ay süreyle danışmanlık hizmeti verilecek. Mobil oyun ve animasyon alanlarında lise ve dengi okullarda Türkiye'de ilk ve tek olma özelliğine sahip projede dijital tasarım ve yazılım konusunda nitelikli insan kaynağının geliştirilmesi ve katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesine katkı sağlanacaktır.

Batman Belediyesi tarafından hazırlanan “Sürdürülebilirlik Odağında Yeşil Yakalı Personel Programı Eğitimi” projesi kapsamında, Batman Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ile Batman Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nde görevli 20 mühendise yönelik 3 gün sürecek TS EN ISO 14064-1 Standartları eğitim hizmeti verilecektir. Böylece kuruluş seviyesinde sera gazı envanterinin tasarımı, geliştirilmesi, yönetimi, raporlanması ve doğrulanması için ilgili gereksinimler tespit edilecektir.

Batman Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Sosyal Hizmet Merkezlerinde Danışmanlık Hizmeti Yürüten Personelin Mesleki Becerilerinin Arttırılması” projesi kapsamında, Batman ve Mardin illerinde aile danışmanlığı hizmeti veren 18 personele yönelik iki gün eğitim ve iki gün süpervizyon olmak üzere Çözüm Odaklı Aile Terapisi Hizmeti sunulacaktır. Proje ile aile bütünlüğünü korumak üzere mesleki personellere aile danışmanlığı konusunda beceri kazandırılacaktır.

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Psikolojik Dayanıklılık ve Sporcu Yaralanmaları Eğitimi” projesi kapsamında, antrenör olarak görev yapan 25 personele yönelik dört günlük eğitim hizmeti verilecektir. Eğitimle birlikte antrenman ve müsabakalarda sık yaşanan sporcu yaralanmaları ve psikolojik güçlükler konusunda personelin daha donanımlı ve profesyonel hale getirilmesine katkı sağlanacaktır.