Loading...
Batman’da İnsan Doğa Turizm Konulu Fotoğraf Sergisi Yapıldı 24 Temmuz 2017 | 00:00
Ajansımızın düzenlemiş olduğu İnsan – Doğa -Turizm Konulu Fotoğraf Yarışması sonucu dereceye giren dört fotoğraf ve sergileme ödülü almaya hak kazanan elli fotoğraf 21 - 22 temmuzda Batman Park AVM’de sergilendi.

Batman Park AVM’de Batman- Mardin-Siirt-Şırnak’ta çekilen fotoğraflarının yer aldığı serginin açılışına Vali Ahmet Deniz, Ajans Genel Sekreterimiz Yılmaz Altındağ, BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, İl Kültür Turizm Müdürü İhsan Aslanlı ve kurum yöneticileri katıldı. Genel Sekreterimiz Yılmaz Altındağ, sergiyi gezen Vali Deniz'e fotoğraflar hakkında detaylı bilgi verdi. Fotoğraf sergisini gezmesinin ardından basına açıklamalarda bulunan Vali Deniz, fotoğrafta emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. Basına röportaj veren Vali Deniz “Bölge, kültürü, doğası ve tarihi zenginliği ile bir turizm cenneti. Huzur olunca dünyanın dört bir yanından insanlar bu zenginlikleri ziyaret etmeye geliyor. Çünkü bölgenin geleceği turizmde” dedi.

Basına açıklamalarda bulunup, sergiyle ilgili bilgi veren Genel Sekreterimiz Altındağ, “Dört ilimiz için doğa, turizm ve insan odaklı bir fotoğraf yarışması düzenledik. Burada vurgulamak istediğimiz, bölgenin saklı olan değerlerini ortaya çıkarabilmek, kıymetli insan değerlerini ortaya çıkarmak ve tamamını sanatsal mantıkla anlatabilmektir. Bölgenin farkındalığını anlatabilme anlamında böyle bir etkinlik yapmak istedik. İlkin bunu Batman'da gerçekleştiriyoruz. Daha sonra Mardin, Siirt ve Şırnak'ta benzer çalışma yapacağız. Amaç tamamen insana, doğaya olan sevgi, turizmin bu bölgedeki olan canlılığı, algının tekrar kırılıp bu bölgenin yaşanabilir çok kıymetli bir gizemli kent ve bölge olduğunu anlatabilmektir. Farkındalık oluşturmak için bu etkinliği yaptık. Bunun gibi etkinlikleri yapmaya da devam edeceğiz” diyerek Ajansımızın sosyal yönünü de vurguladı.

Görev bölgemiz olan TRC3 İllerinde (Mardin-Batman-Siirt-Şırnak) sırasıyla sergimiz daha sonra bildirilecek yerlerde beğeniye sunulacaktır.