Loading...
Basın Mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kutlu Olsun 10 Ocak 2023 | 12:05

Basın emektarlarının haklarının, ülkemizde yasal olarak güvence altına alındığı günün yıldönümü olan “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” başta Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’taki basın mensuplarımız olmak üzere tüm basın camiasına kutlu olsun.

Basın, günümüzde ekmek gibi, su gibi hayatın vazgeçilmezleri arasında yer alan haber alma, haberdar etme görevini ifa eden, kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma mesleğidir. Basın mensuplarımız, toplumu dünyada olup bitenden haberdar etmek için her koşulda çalışarak zor ve meşakkatli bir görevi yerine getirmektedir.

Yerel basının ağır ve güç koşullar altında, zorluklarla mücadele ederek ayakta kalabilme başarısı gösterdiği, herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Basının sadece bu günlerde hatırlanmaması, zor koşullar altında görevini sürdüren basın mensuplarına gereken desteğin her zaman verilmesi gerekir.

Bu vesile ile gece gündüz demeden, günün her saatinde, mesai kavramı gözetmeksizin büyük bir özveriyle çalışan tüm basın mensuplarının “Çalışan Gazeteciler Gününü” en kalbi duygularımla kutluyorum.

Dr. Ahmet ALANLI
Dicle Kalkınma Ajansı
Genel Sekreteri