Loading...
Haber Galerisi
Ajansımızın 2022 Yılı Batman Projeleri Toplu Açılış Töreni 30 Nisan 2022 | 19:07

Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank’ın katılımıyla Batman’da Ajansımızın 38 Milyon TL bütçeli dokuz projenin ve GAP İdaresi’nin de 9 Milyon TL bütçeli dokuz projenin toplu açılış töreni gerçekleştirildi.

Ajansımızın desteğiyle Batman’da hayata geçirilen toplam bütçesi 38 Milyon TL olan 9 projenin resmi açılış töreni ile Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi’nin (GAP BKİ) desteğiyle 2022 yılında Batman’da uygulanacak olan toplam 9 Milyon TL bütçeli dokuz projenin protokol imza töreni yapıldı.

Toplantıya onur konuğu olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın yanı sıra Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mehmet Açıkgöz ve Ajans Genel Sekreterimiz Dr. Ahmet Alanlı katıldı.

Program Ajansımız ile GAP İdaresi’nin tanıtım ve sinevizyon gösterileriyle başladı. Programın açılış konuşmasını Ajans Genel Sekreterimiz Dr. Ahmet Alanlı gerçekleştirdi. Yapılan konuşmaların ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank’ın himayelerinde GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mehmet Açıkgöz ile Batman Valisi Hulusi Şahin tarafından GAP BKİ’nin destekleriyle Batman’da 2022 yılında uygulanacak 9 Milyon TL bütçeli dokuz projenin protokolü imzalandı.

Protokol kapsamında hayata geçirilecek olan projeler “Turabdin Bölgesi Mor Kuryakos Manastırının Korunması ve Yaşatılması” - “Üzümsü Bitkilerin Yaygınlaştırılması” - “Batman Modern Sulamanın Yaygınlaştırılması” - “Lavanta Tarımının Geliştirilmesi, Yaygınlaştırılması ve Eğitimi” - “Çardak Sistemli Bağ Tesisi ve Mazrone Üzümünün Aşılama Çalışmaları” - “Sert Kabuklu Meyve Üretiminin Yaygınlaştırılması” - “Beşiri İlçesi Meyveciliğin Geliştirilmesi ve İyi Tarım Uygulamaları” - “Yenilenebilir Enerjisi ile Damlama Sulama (YEDAP)” ve “Seralarda Verimli İklimlendirme Teknolojileri Pilot Uygulaması” projeleridir.

Bu sayede tarımsal altyapı, tarımsal eğitim ve yayım, küçük ölçekli su işleri, entegre kaynak verimliliği ve somut kültürel mirasın korunması alanlarında bölge kalkınmasına katkı sunulması hedeflenmektedir.

Programın final bölümü Ajansımızın destekleriyle Batman’da uygulanan 38 Milyon TL bütçeli 9 projenin açılış seremonisi başta Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank’ın katılımıyla gerçekleştirilen kurdele kesme töreniyle yapıldı.

Ajansımızın destekleriyle Batman’da hayata geçirilen projeler “Batman için Yerel Pazar” - “Hasankeyf Üçyol Ekolojik Köy” - “Batman OSB'deki Bazı Yolların Tamamlanması ve Enerji Alt Yapısının İyileştirilmesi” - “Mor Kuryakos Manastırı Restorasyonu” - “Nitelikli İş Gücü İçin, Donanımlı Meslek Okulu” - “Batman Üniversitesi Hasankeyf Uygulama Oteli'nin Turizme Kazandırılması” - “Batman 3. Küçük Sanayi Sitesi Altyapı ve Çevre Düzenlemesi” - “Kozluk Belediyesi Küçük Sanayi Sitesi” ve “Sason'un Yükselen Değeri Doğa Turizmi Tesisi” projeleridir.

Böylece bu projeler sayesinde Batman’ın sanayi altyapısı, mesleki eğitim, turizm, ticaret ve somut kültürel mirasın korunması alanlarında ekonomik altyapısının geliştirilmesi konusunda Ajansımız tarafından bölgesel kalkınmaya katkı sağlandı.

Ajansımızın 2022 Yılı Batman Projeleri Toplu Açılışı ile GAP BKİ’nin Protokol İmza Töreninin sona ermesinin ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank ile diğer katılımcılar tarafından Batman Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren iki fabrikaya çalışma ziyareti gerçekleştirildi.