Loading...
Haber Galerisi
Ajansımızdan İzmir ve Manisa’ya Genç İstihdamına Yönelik Çalışma Ziyaretleri 14 Haziran 2022 | 13:36

Ajansımızın Avrupa Birliği tarafından desteklenen "TRC3 Bölgesi'nde Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek" projesi kapsamında İzmir ve Manisa illerine çalışma ziyaretleri gerçekleştirildi.

Uygulanmakta olan projenin amacı Mardin, Batman, Siirt, Şırnak bölgesindeki gençlerin mesleki becerilerinin arttırılması ile genç istihdamının desteklenmesidir. Bu amaçla hazırlanan projede çeşitli alanlarda düzenlenen mesleki eğitimler aracılığıyla, gençlerin beceri düzeylerinin artırılması, yerel aktör ve paydaşların kapasitelerinin iyileştirilmesi hedeflenmektedir.

Proje faaliyetleri kapsamında başta Ankara, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Bursa, Konya ve Manisa olmak üzere sanayi ve istihdamın yoğun olduğu iller ile çalışma ziyaretleri gerçekleştirilmektedir.

Bu amaç doğrultusunda Ajansımız adına Genel Sekreterimiz Dr. Ahmet Alanlı ile Proje ekibi adına Takım Lideri Cleofe Guardigli beraberindeki uzmanlar eşliğinde beş gün boyunca İzmir ve Manisa’da çeşitli ziyaretlerde bulundular. İzmir’de; Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Odası, İzmir Ticaret Borsası, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ve İzmir Mardinli İş İnsanları Derneği’ni ziyaret ettiler. Daha sonra Manisa iline geçen heyet, Manisa Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ile Manisa Celal Bayar Üniversitesi Teknokent yetkilileriyle bir araya geldiler.

Söz konusu çalışma ziyaretlerinde, Ajansımız ile proje ekibi heyeti tarafından ziyaret edilen yetkililere proje kapsamında gençlerin katıldıkları eğitim programları hakkında detaylı bilgi verilerek projenin uygulandığı TRC3 Bölgesi’ne yatırım yapmaları durumunda işverenlerin elde edecekleri devlet teşvikleri avantajlarından söz ettiler. TRC3 Bölgesi’ndeki gelişme potansiyeli yüksek, yatırıma ve desteklere açık sektörlerden bahsettiler. Ayrıca işverenlerin hangi mesleki alanlarda yetişmiş çalışanlara ihtiyaç duydukları ve gençlerin işverenler tarafından istihdam edilmeleri için ne tür mesleki becerilere sahip olmaları gerektiği üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu.

Ziyaret edilen kurum ve kuruluşlar Bölgemizde gerçekleştirilecek eğitimlerde, elektrikli ev aletleri teknik servisi, endüstriyel otomasyon teknolojileri, bilgisayarlı makine imalat, makine bakım ve onarım, metal doğrama, CNC operatörlüğü, motorlu araç bakım ve onarımı alanlarında proje faaliyetlerine destek vereceklerini belirttiler.