Loading...
Ajansımız Bölgemize Çağrı Merkezi Açılması için Destek Sağladı 21 Ağustos 2017 | 00:00
Kalkınma Bakanlığı aracılığıyla hükümetimizin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri için geliştirdiği yeni yatırım hamlesi kapsamındaki “Cazibe Merkezleri Programı” kapsamında Çağrı Merkezleri Destekleri de yer almaktadır. Bölgemize bu hususta da yatırımcı çekebilmek amacıyla illerimizde Çağrı Merkezlerinin kurulmasını amaçlayan Ajansımız, Çağrı Merkezleri desteklerini çeşitli firmalara anlatarak 2 yerli ve 1 yabancı menşeli firmanın başvuru yapmasına aracı oldu.

Çağrı Merkezleri özellikle yüksek istihdam potansiyeli ile öne çıkan bir sektördür. Cazibe Merkezleri Programının istihdama verdiği önemin de bir göstergesi olarak ayrı kategoride ele alınan Çağrı Merkezlerine tanınan destek kapsamları ile yeni İstihdam merkezlerinin oluşması amaçlanmaktadır. Bu sebeple Ajansımız olarak birtakım girişimlerde bulunuldu ve bölgemize yüksek istihdam kapasitesi barındıran 3 adet başvuru alınmasına vesile oldu. Başvurulardan bir tanesi ise Mardin Yatırım Destek Ofisimiz üzerinden yapıldı. Program açıklandıktan sonra Ajansımız Çağrı Merkezleri sektöründe ulusal ve uluslararası alanda öne çıkan firmalarla çeşitli görüşmeler gerçekleştirdi.

Yapılan görüşmelerde Programın kapsamından ve Çağrı Merkezleri desteklerinden bahsedildi. Firmalar ile istişareler yapıldı, sorunları talepleri dinlenildi. Kendilerine tanınacak kolaylıklar ele alındı. Bu girişimlerimiz de netice verdi. 2 yerli ve 1 yabancı menşeli firma Cazibe Merkezleri Programı kapsamına giren Çağrı Merkezi Desteklerinden faydalanabilmek maksadıyla başvuru gerçekleştirdi.

Çağrı Merkezi Yatırım ve İşletme Destekleri şu şekildedir;
-Asgari 200 kişi istihdam şartı bulunmaktadır.
-Altyapı dahil arsa tahsis edilebilir, âtıl kamu binaları değerlendirilir, gerekmesi durumunda bina inşası desteklenir.
-Makine, ekipman desteği sağlanır.
-Personel Eğitim Desteği verilir.
-Mülkiyet İl Özel İdaresi veya YİKOB’da olur ve devredilemezdir.
-2012 / 3305 sayılı Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda, CMP İllerinde çağrı merkezleri dördüncü ve beşinci bölge desteklerinden faydalanabilecek sektörler arasına alınır ve 500.000 TL asgari yatırım tutarı şartı uygulanmaz.



İki yerli projeden biri olan Mardinli İşadamı Süleyman Bölünmez'in Ajansımıza sundukları "Çağrı Merkezi" başvurusu..