Loading...
Ajans Yönetim Kurulumuz Batman’da Toplandı 31 Temmuz 2017 | 00:00
Ajansımızın 2017 Yılı Temmuz Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı, Batman TPAO Kristal Park’ta, Yönetim Kurulu üyemiz Batman Valisi Ahmet Deniz başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıya Batman Valisi Ahmet Deniz’in yanı sıra Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Batman TSO Başkanı Abdulkadir Demir, Şırnak TSO Başkanı Osman Geliş, Batman İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Metin Yalçın ve Siirt İl Genel Meclis Başkanı Hatice Tay katıldı.

Toplantının öne çıkan gündem maddeleri arasında Ajans tarafından AB Katılım Öncesi Yardım Aracı olan IPA II Dönemi Programları kapsamında hazırlanarak başvurusu tamamlanan projeler hakkında Yönetim Kurulu bilgilendirildi.

Ajansın güdümlü proje desteği kapsamında geliştirilerek 2017 Yılı Çalışma Programına alınan ve Kalkınma Bakanlığı’nın onayına sunulan projeler Yönetim Kurulu tarafından görüşüldü.

Birleşik Krallık / British Council Kültürel Koruma Fonu’na sunulan ve başarılı bulunarak destek almaya hak kazanan “Yukarı Dicle Vadisinde Soyut Kültürel Mirasın Korunması ve Farkındalığın Arttırılması Projesi” hakkında Kurul’a bilgi verildi.

Ajans tarafından yürütülmekte olan “TRC3 Bölgesi Coğrafi İşaretler Projesi” faaliyetleri kapsamında Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt İllerinden 2. Sırada seçilen Kızıltepe Mercimeği, Sason Balı, Siirt Bıttımı ve Şırnak Otlu Peyniri ürünlerinin tescil başvurularının başlatılması ve bu çerçevede gerçekleştirilecek çalışmalar hakkında üyelere bilgi verilerek görüşleri alındı.

Ajans’ın 2017 Yılı Çalışma Programında yer alan TRC3 Bölgesi illeri için hazırlanacak Entegre Katı Atık Yönetim Planları ile ilgili Kurul Üyeleri’ne bilgi verildi.

Tarım ve inşaat sektöründeki teknolojik gelişmelerin izlenmesi, söz konusu sektörün daha bilinçli bir şekilde modernize edilerek ülke ekonomisindeki payının artırılması amacıyla ilgili paydaşların işbirliğiyle 14 - 17 Eylül 2017 tarihlerinde Batman’da ilk defa düzenlenecek olan "Batman Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı" ile "Batman İnşaat, Mobilya ve Dekorasyon Fuarı’na katılım konusu görüşüldü.



2017 Yılı Ocak - Haziran dönemine ait altı aylık birim faaliyet raporları ile Ajans Faaliyet Raporu Yönetim Kurulu’na sunularak onaylandı.

2017 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı çerçevesinde Ajans’a ulaşan, Genel Sekreterlikçe yapılan mali ve teknik değerlendirmeler sonucunda başarılı bulunan, faaliyet tekliflerine ilişkin değerlendirme sonuçları Yönetim Kurulu’nun onayına sunuldu.

Ajans’ın güncel olarak yürüttüğü projelere teknik destek sağlamak ve benzer başarılı örnekleri yerinde incelemeyi amaçlayan tematik yurt dışı ziyaretleri hakkında yönetim kurulu bilgilendirildi.

Kalkınma Ajansları Denetim Yönetmeliği gereği 8 - 10 Mayıs 2017 tarihlerinde gerçekleştirilen Ajansımız Mali Yönetim Yeterliği denetim sonuçları ve Bakanlığın resmi yazısı ile eksiklerin giderilmesi için talep edilen üç aylık eylem planı Yönetim Kurulu’nun onayına sunuldu.

Ajans’ın devam etmekte olan 2014, 2015 ve 2016 Yılı Mali Destek Programlarına ilişkin Mayıs - Haziran 2017 Dönemi Program İlerleme Raporları Yönetim Kurulu Üyelerine sunulduktan sonra toplantı sona erdi.