Loading...
Ajans Genel Sekreterimiz TRT GAP Diyarbakır Radyosu’na Konuk Oldu 09 Aralık 2021 | 15:01

Ajans Genel Sekreterimiz Dr. Ahmet Alanlı “Uluslararası Mezopotamya Turizm Kongresi” konusunda TRT GAP Diyarbakır Radyosu’nda söyleşiye katıldı.

Ajansımızın desteğiyle Mardin’de düzenlenen “Uluslararası Mezopotamya Turizm Kongresi” kapsamında TRT GAP Diyarbakır Radyosu’nun Yöremizden adlı programına katılan Ajans Genel Sekreterimiz konu hakkında dinleyicilere bilgi verdi.

TRT GAP Diyarbakır Radyosu 1964 yılında yayın hayatına Diyarbakır Radyosu olarak başlayan, 1997 tarihinden itibaren TRT - GAP Diyarbakır Radyosu adıyla 15 ilin ihtiyaç ve beklentilerine uygun olarak geniş bir yayın alanına kavuşmuştur. Yöremizden adlı program bölge radyomuzun yaklaşık 50 yıldır devam eden en uzun süreli bölgesel yayınıdır. Halen 10-13 saatleri arasında canlı olarak yayınlanan programın yayın alanına giren güncel gelişmeler ile sağlık, spor, hukuk, inanç dünyası, tarım, kadın ve çocuk, halk eğitimi, devlet yatırımları, terörle mücadele, yörenin gelenek ve göreneklerini içeren söyleşiler eşliğinde her türden müzikle dinleyicisiyle buluşuyor.

Genel Sekreterimiz Dr. Ahmet Alanlı TRT GAP Diyarbakır Radyosu’nun Yöremizden adlı programında Sunucu Arzu Duraner ile yaptığı söyleşide, Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm Fakültesi ile Turizm Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Ajansımızın desteğiyle Uluslararası Mezopotamya Turizm Kongresinin düzenlendiğini söyledi. İki gün süren kongrenin açılış oturumu Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü Konferans Salonunda yüz yüze yapılırken diğer oturumlar Zoom uygulaması ve YouTube üzerinden eş zamanlı olarak çevrimiçi gerçekleştirildiğini belirtti. Ulusal ve uluslararası alanda tanınmış konuşmacıların yer aldığı kongreye 11 farklı ülkeden yaklaşık olarak 100 akademisyen ve araştırmacı katkı sağlarken 30 akademik bildiri sunulduğunu ifade etti.