Loading...
Haber Galerisi
Ajans Genel Sekreterimiz Batman’da Çeşitli İncelemelerde Bulundu 22 Ağustos 2022 | 14:18

Ajans Genel Sekreterimiz Dr. Ahmet Alanlı, Batman’da çeşitli ziyaretlerde bulunarak Ajansımızın genç istihdamı AB projesi kapsamında Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde verilen eğitimleri yerinde inceledi. Ardından Ajansımızın “2020 Yılı Teknik Destek Programı” kapsamında Fernas Gıda A.Ş. tarafından yürütülen “Batman Koşullarında Gojiberi ve Aronya Bitkilerinin Adaptasyonu Araştırması Projesi” sertifika törenine katıldı.

TRC3 Bölgesinde Genç İstihdamının Teşviki Projesi Ajansımızın Avrupa Birliği kapsamında desteklenmektedir. Batman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde devam eden “Soğutucu Ev Aletleri ve Klimalar Bakım Onarımcısı” “Asansör Bakım ve Onarım Elemanı” ve “Doğal Gaz İç Tesisatçısı” eğitimlerine katılan öğrenciler ile Genel Sekreterimiz bir araya geldi. Gençlerle sohbet eden Genel Sekreterimiz, Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki ve Teknik Eğitim Şube Müdürü Emrullah Aslan ve Lise Müdürü Necmettin Doğan Kümet’ten öğrencilere verilen eğitimler konusunda bilgi aldı.

Proje aynı zamanda Kalkınma Ajansları 2022-2023 dönemi “Genç İstihdamı” temasının temel hedefi olan gençlerin beceri düzeylerinin geliştirilmesi yoluyla istihdam edilebilirliklerinin artırılmasına katkı sunmaktadır. İstihdama yönelik hazırlanan proje kapsamında gençlerin mesleki becerilerinin iyileştirilmesi amacıyla bakım ve onarım hizmetleri konularında düzenlenen eğitimleri başarıyla tamamlayan öğrencilere Millî Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalar verilecektir.

Ajans Genel Sekreterimiz Dr. Ahmet Alanlı daha sonra Ajansımızın “2020 Yılı Teknik Destek Programı” kapsamında Fernas Gıda A.Ş. tarafından yürütülen “Batman Koşullarında Gojiberi ve Aronya Bitkilerinin Adaptasyonu Araştırması Projesi” sertifika törenine katıldı.

Proje kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdür Yardımcısı Dr. Yılmaz Boz ve Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Teknik Koordinatörü Fatih Gökhan Erbaş tarafından Fernas Gıda A.Ş. ziraat mühendislerine üç ay süreyle üzümsü meyve yetiştiriciliği konusunda danışmanlık hizmeti verilmişti.

Projenin amacı Batman ilinde yöreye uygun gojiberi ve aronya başta olmak üzere alternatif tarımsal ürün çeşitleri geliştirerek bu ürünleri tanıtmak ve tarımını yaygınlaştırarak Batman tarımına kazandırmaktır. Bu amaca katkı sunmak için ürünlerin üstünlüğünü ve ekonomik değerini ortaya koyacak bilimsel araştırma yapmak, yöreye özgü şekilde elde edilebilmesinin önünü açmak için çalışmalar yapılmasını sağlamaktır.

Eğitim hizmeti alan Fernas Gıda A.Ş. teknik personellerine sertifikaları Ajans Genel Sekreterimiz tarafından takdim edildi.