Loading...

Ne Yenir ?

Güneydoğuya has lezzetli yemeklerin tümü Batman’da pişirilmekte ve çok nezih ortamlarda misafirlere ikram edilmektedir. Temel besin kaynaklarını oluşturan et ve süt ürünleri ile hamur işlerinden oluşan yemekler, özellik arz etmektedir. Bol yağlı et yemekleri yanında, taze ve kurutulmuş sumaklı dolmalar, bumbar ve bağırsak dolmaları ve çok yaygın olan çiğ köfte ile birlikte yöreye özgü çamurdan yapılan tandırlarda pişirilen tandır ekmeği, perde pilav, mercimek ve yayla çorbaları Batman il mutfağının başlıca yemekleri arasında yer alır. Dicle Nehrinin Şabbot Balığı, yöresel güveç Meftune, yoğurt çorbası Mehir, kaburga dolması, içli köfte Kütülk, perdeli pilav ve Coğrafi İşaret Tescilli Şambörek ile misafirlerine eşsiz damak ziyafeti sunmaktadır.