Loading...
Ulusal Basında Ajansımız Geniş Yer Buldu 26 Eylül 2017 | 00:00
Ajansımızın faaliyetleri ülkemizin sayılı ulusal gazetelerinden biri olan Sabah Gazetesi’nde tam sayfa yayınlanarak geniş bir şekilde yer aldı.

Ülkemizin en büyük ulusal gazetelerinden biri olan Sabah Gazetesi hafta sonu yayınlanan yirmi sayfalık Mardin özel ekinde Ajansımıza tam sayfa yer verdi. Pazar özel ekinin arka kapağında yayınlanan bölümde Ajansımızın dört ildeki faaliyetleri anlatıldı.

Türkiye genelinde yaklaşık dört yüz bin adet basılan gazetenin haberi “Dicle Kalkınma Ajansı Bölgeye Değer Katıyor” başlığı ile yayınlandı. Haberin alt başlıklarında Mardin ile ilgili haberde “DİKA’dan 13 Milyonluk Proje” adlı haberde Ajansımız tarafından Kalkınma Bakanlığına sunulan "Mardin Tarihi Çarşıların Canlandırılması" ve "Kasımiye Medresesi El-Cezeri Bilim Müzesi" projelerinin başarılı bulunarak destek almaya hak kazandığı belirtildi.

Batman ile ilgili haber “Hasankeyf Ekolojik Köy Projesi Hayata Geçiyor” başlığıyla yayınlandı. Haberde Batman’ın tarihi ve turistik ilçesi Hasankeyf’te Ajansımızın Güdümlü Proje Desteği kapsamında Hasankeyf Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından Ajansımıza sunulan Üçyol Ekolojik Köy Projesi’nin hayata geçirilmesi için sözleşme imzalandı.

Siirt ile ilgili haberde “Siirt’e Türkiye’nin En Yüksek Cam Seyir Terası” başlığıyla yayınlandı. Siirt’in Tillo İlçesi’nde Kaletül Üstad denilen mevkide Türkiye’nin En Yüksek Cam Terası yapıldı. Ajansımız Turizm Altyapısı Programı kapsamında desteklenen Siirt’in Tillo Kaymakamlığı ile Tillo Köylere Hizmet Götürme Birliği ortaklığıyla yürütülen “Tillo Kalesinde Cam Seyir Terası Projesi” başarıyla tamamlandı.

Son olarak Şırnak ilimiz ile ilgili haberŞırnak’a Engelsiz Sosyal Yaşam Parkı Desteği” başlığıyla yayınlandı. Haberde Şırnak Belediyesi tarafından Ajansımızın “Kentsel ve Çevresel Altyapının İyileştirilmesi Mali Destek Programı” kapsamında Ajansımıza sundukları “Şırnak Engelsiz Sosyal Yaşam Parkı” projesi başarılı bulunarak hayata geçirildi. Proje, Şırnak kent merkezinde bugüne kadar yapılmış en büyük sosyal yaşam parkı özelliğini taşımaktadır.

Böylece Ajansımızın faaliyet gösterdiği TRC3 Bölgesi’nde (Mardin, Batman, Siirt, Şırnak) Ajansımızın vermiş olduğu desteklerle Bölgemize sağlamış olduğu katkı ulusal basında güçlü bir şekilde anlatılmış oldu.