Loading...
TRC3 Bölgesi Kooperatif Toplantısı 09 Ocak 2021 | 16:03

TRC3 Bölgesinde faaliyet gösteren yada yeni kurulacak kooperatiflerin geliştirilmesi için aktif kooperatiflerin bilgi ve deneyimlerinden yararlanarak bölgedeki kooperatiflerin güçlenmesi veya yeni bir iyi örnek oluşturulması amacıyla bölgede faaliyet gösteren kooperatiflerin temsilcileri ile 18 Aralık 2020 tarihinde online video toplantı gerçekleştirildi.

 

 

Toplantıya  Dicle Kalkınma Ajansı uzmanlarımızdan Erdal Özçelik ve Suat Uçar, Artuklu İlçesi ve Mahalleleri Topraktan Tabağa TKK'den  Ebru Baybara Demir, Kadın Emeğinin Kalkınma ve İyileştirilmesi TKK-KEKİK'den Rukiye Dağhan Çetin,  İpekyolu Kadın TKK-KEDV'den Berna Yağcı Erdoğan ve Hayata Destek Derneği'nden  Bilgen Kurt ve Mustafa Bayar, Kızıltepe Üreten Kadınlar TKK'den Ahmet Adıyaman ve  Gökdoğan TKK 'den Adil Ceylan katıldı.

 

İnternet üzerinden video konferans yoluyla online olarak yapılan toplantı Araştırma, Strateji Geliştirme ve Planlama uzmanı Erdal Özçelik’ in açılış konuşmaları ile başladı. Özçelik, Bölgemizin yaklaşık %40’ının kırsalda yaşadığını, kalan kısmının ise kırsal irtibatının çok güçlü olmasına rağmen tarımsal üretimde ülke ortalamasının çok altında yer alındığını, birkaç istisnai ürün dışında tarımsal üretimde ülke illeri arasında ilk 50 sıralamasına giremediğini, meyveciliğin kısmi gelişme göstermek ile birlikte sebzeciliğin gelişme göstermediğini ifade etmiştir. Özçelik daha sonra sunum eşliğinde kırsal kalkınmanın önemli araçlarından kooperatifleri, kooperatiflerin faydalarını, kooperatif çalışmasının amacını açıklayarak Ajansın Sonuç Odaklı Programları ve faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

 

Ajansımız yakın dönemde planlanan faaliyet ve desteklerine altlık sağlamak amacıyla katılımcıların kendi faaliyetlerini tanıtması, ajans ile birlikte çalışma alanlarına yönelik taleplerine yönelik katılımcılara sırayla söz hakkı verildi. Toplantının bu aşaması katılımcılarının açıklamaları, soru ve cevapları ile interaktif olarak gerçekleştirildi.

 

Online toplantı karşılıklı soruların, cevaplanmasının ardından sona ermiştir.