Loading...
Haber Galerisi
Şırnak’ta İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi 07 Temmuz 2021 | 17:00

Ajansımız tarafından yürütülen “TRC3 Bölgesi’nde Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek Projesi” kapsamında İnşaat Sektöründe İşverenlerin İş Sağlığı ve Güvenliği Konusundaki Sorumlulukları ile ilgili Şırnak’ta eğitim gerçekleştirildi.


Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen, sözleşme makamı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı olan ve Dicle Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen “TRC3 Bölgesi’nde Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek” Projesi, Mardin, Şırnak, Siirt ve Batman illerinde genç istihdamını teşvik etmeyi, iş gücü piyasasında talep edilen dijital beceriler ve teknik zanaatkârlık gibi mesleki becerilerle gençlerin istihdam edilebilirliklerini artırmayı ve genç girişimcilerin girişimcilik kapasitelerini artırmayı hedefliyor.


Proje hedefleri arasında ayrıca gençler için daha fazla işe giriş imkânı ve ilerleme rotası yaratma konusunda işletmelerin sorumluluk alması ve işverenlerin işe alım uygulamalarını ve insan kaynakları stratejilerini iyileştirmeleri hedefiyle İşverenlere ve işveren temsilcilerine yönelik eğitimler düzenlenmesi yer alıyor.  Bölgede genç istihdamının desteklenmesi amacıyla Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’ta ve ilgili ilçelerdeki işverenlerin kapasitelerinin arttırılmasına yönelik farklı konularda eğitimler gerçekleştiriliyor.


Bu kapsamda düzenlenen işverenler ve işveren temsilcileri için İnşaat Sektöründe İşverenlerin İş Sağlığı ve Güvenliği Konusundaki Sorumlulukları ile ilgili eğitim Şırnak’ta tamamlandı.


İki gün süren eğitim kapsamında, inşaat sektöründe faaliyet gösteren kuruluşlar için iş sağlığı ve güvenliği yönetiminin ilkeleri, İSG alanında en iyi uygulamalara ilişkin uluslararası örnekler ve deneyimler ve ulusal iş sağlığı ve güvenliği mevzuatı konularında katılımcılar bilgilendirildi, durum analizleri yapılarak, uygulamalı grup çalışmaları gerçekleştirildi.


Eğitim sonunda ise törenle tüm katılımcılara katılım sertifikası verildi.