Loading...
Haber Galerisi
Şırnak’ta Ajansımız Desteğiyle Tasarım ve Beceri Atölyeleri Açıldı 05 Temmuz 2021 | 17:20

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın finanse ettiği, Ajansımız tarafından yürütülmekte olan Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “SOGEP Tasarım ve Beceri Atölyeleri” projesinin açılışı gerçekleştirildi.

Ajansımızın yürütmekte olduğu Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından finanse edilen “Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programları” (SOGEP) kapsamındaki Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün geliştirdiği “Tasarım ve Beceri Atölyeleri Projesi” açılış toplantısı yapıldı. Projenin toplam bütçesi 2 Milyon 250 Bin ₺ olup, Ajansımız tarafından %85 oranında desteklenerek 1 Milyon 900 Bin ₺ hibe desteği sağlandı. Geri kalan 350 Bin ₺’si Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından karşılanmaktadır.

Şırnak Şehr-i Nuh Otel konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Davut Sinanoğlu, Silopi Kaymakamı Can Kazım Kuruca, İdil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Refik Özsoy, Beytüşşebap Kaymakamı Hasan Uğuz, Güçlükonak Kaymakamı Mehmet Göze, Uludere Kaymakamı Ahmet Solmaz, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, Ajans Genel Sekreterimiz Dr. Ahmet Alanlı ve Şırnak İl Milli Eğitim Müdürü Nazan Şener katıldı.

Ajans Genel Sekreterimiz Dr. Ahmet Alanlı yaptığı konuşmada, proje ile birlikte Şırnak’ta eğitim gören tüm öğrencilerin istek,  yetenek ve potansiyellerini geliştirmek üzere tasarım ve beceri atölyeleri kurulduğunu söyledi. Şırnak il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine bağlı okullarda; ahşap, drama, fen, teknoloji, matematik, mühendislik, görsel, müzik, spor, yaşam, yazılım atölyeleri kurulmasıyla öğrencilerin sosyal ve ekonomik yaşama katılımlarının arttırılmasının amaçlandığını ifade etti. Ajansımızın desteklemiş olduğu, Şırnak Valiliği koordinasyonunda Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geliştirilen proje kapsamında il ve ilçe bazında toplam 55 adet atölye kurulduğunu dile getirdi. Bunların il merkezinde 9, Cizre’de 10, Silopi’de 5, Güçlükonak’ta 9, Uludere’de 8, İdil’de 6, Beytüşşebap’ta 8 adet olduğunu belirtti.

Genel Sekreterimiz konuşmasının devamında “Proje Ajansımızın 2014-2023 Bölge Planı’nda yer alan Beşerî Gelişme ve Sosyal İçerme Politikasıyla uyumludur. Örgün Eğitime Erişimin Artırılması ve Eğitim Hizmetlerinin İyileştirilmesi önceliğiyle de doğrudan ilgilidir. Ayrıca nitelikli insan güçlü toplum politikasına dayandırıldığı için oldukça önemlidir” dedi.

Açılış toplantısında yapılan konuşmaların ardından katılımcılara sertifikaları dağıtıldıktan sonra toplantı sona erdi.