Loading...
Haber Galerisi
Silopi Yer Fıstığı Projesi Tanıtım ve İmza Töreni Toplantısı 11 Ağustos 2023 | 16:35

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen “2023 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı” kapsamında desteklenmeye hak kazanan “Silopi Yer Fıstığı ile Gençlerimiz Üretiyor” projesinin tanıtım ve imza töreni toplantısı Şırnak Valisi Osman Bilgin’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıya Silopi Kaymakamı Cihat Koç, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, Ajansımız Genel Sekreter Vekili Murat Katı, Şırnak Tarım ve Orman İl Müdürü Selman Demirel, Silopi İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Osmanoğlu, Silopi Ziraat Odası Başkanı Mesut Haşimoğlu ve Silopi Yer Fıstığı Üreticileri Birliği Başkanı Emin Soysal katıldı.

Tanıtım toplantısı ve imza töreni, Şırnak Valisi Osman Bilgin, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş ve Genel Sekreter Vekilimiz Murat Katı’nın açılış konuşmalarıyla başladı. Proje hakkında yapılan bilgilendirme sunumunun ardından proje sözleşmesi Şırnak Valisi Osman Bilgin ile Ajansımız Genel Sekreter Vekili Murat Katı tarafından imzalandı.

Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün proje sahibi olduğu toplam 2 Milyon 700 Bin TL bütçeli proje Ajansımız tarafından %90 oranında desteklenerek 2 Milyon 430 Bin TL hibe desteği sağlanacaktır.

Silopi Yer Fıstığı Üretici Birliğinin proje ortağı, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odasının iştirakçi olduğu proje kapsamında öncelikli olarak gençlerin yer fıstığı üretimine teşvik edilmesi amaçlanmaktadır. Tesiste tohum üreterek çiftçinin en önemli girdi maliyetlerinden biri olan tohumu ucuza mal etmelerini sağlamak ve ilçede yer fıstığına dayalı gıda sanayiinin üretici çiftçiler aracılığıyla geliştirilmesi planlanmaktadır.

Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte 18-29 yaş arası 10 gence istihdam sağlanması hedeflenmektedir.