Loading...
Haber Galerisi
Mardinli İş Adamları Derneği (MARİŞ) Ajansımızı Ziyaret Etti 09 Ekim 2017 | 00:00


Mardinli İş Adamları Derneği (MARİŞ) Yönetim Kurulu ve üyeleri Ajansımızı ziyaret etti. İstanbul’da faaliyet gösteren Mardinli İş Adamları Derneği (MARİŞ) Yönetim Kurulu ve üyeleri ile birlikte Ajansımızı ziyaret ederek, Genel Sekreterimiz Yılmaz Altındağ ile görüştüler.

Mardinli İş Adamları Derneği Başkanı Abdulkadir Akkuş İstanbul’da yaşayan Mardinli İş Adamları olarak birliktelikten kuvvet doğar fikriyle bir araya gelerek MARİŞ’i kurduklarını söyledi. Bugün itibariyle 150 üyeleri olduklarını, bu sayıyı 300’e çıkarmayı planladıklarını belirten Akkuş “Bir sivil toplum kuruluşu olarak memleketimiz olan Mardin’e gelerek hem derneğimizi hem de üyelerimizi tanıtmak amacıyla çeşitli temaslarda bulunuyoruz. Bugün Dicle Kalkınma Ajansı’na sebebi ziyaretimiz İstanbul’daki Mardinli iş adamları olarak DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ile tanışmak ve kendisini İstanbul’a davet ederek oradaki üye iş adamlarımız için düzenleyeceğimiz bilgilendirme toplantısına konuşmacı olarak davet etmektir” dedi.

Ajans Genel Sekreterimiz Yılmaz Altındağ İstanbul’da yaşayan Mardinli İş Adamları Derneği’nin Ajansımıza yapmış oldukları ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek kendisini İstanbul’a davet ettikleri içinde teşekkürlerini sundu. Ziyarete gelen iş adamlarına başta Ajans destekleri olmak üzere devletin diğer destek ve teşvikleri konusunda bilgi veren Genel Sekreterimiz “Devletimiz ve Hükümetimiz özellikle Ajans Bölgemize yönelik olarak sağlamış oldukları Altıncı Bölge Teşvikleri ve Cazibe Merkezleri Programı ile cumhuriyet tarihinde görülmemiş düzeyde büyük destekler verdiler. Tabiri caizse babanın oğluna yapmadığı kadar büyük oranda ve çeşitlilikte (Anahtar teslim fabrika gibi) batıdaki illeri kıskandıracak seviyede, doğuya pozitif ayrımcılık içeren destekler sağlamış oldular. Bu nedenle TRC3 Bölgesi dediğimiz Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerinde, girişimcilerin yatırım yapmaları için kendilerini Bölgemize davet ediyoruz” dedi.

Ziyaretin sonunda günün anısına MARİŞ Yönetim Kurulu adına Mardinli İş Adamları Derneği Başkanı Abdulkadir Akkuş tarafından Ajans Genel Sekreterimiz Yılmaz Altındağ’a plaket takdim edildi.