Loading...
Haber Galerisi
Mardin Turizm Platformu Çalışma Grupları Toplantısı 14 Temmuz 2021 | 19:47

Ajansımız tarafından organize edilen, “Mardin Turizm Platformu Çalışma Grupları Toplantısı” internet üzerinden gerçekleştirildi.

Mardin’de turizm ile ilgili kamu kurumları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla “Mardin Turizm Platformu” içerisinde yer alan çalışma gruplarıyla ilgili olarak Zoom Uygulaması aracılığıyla toplantı yapıldı.

Ajansımız koordinasyonunda gerçekleştirilen toplantıya, Mardin Artuklu Üniversitesi, İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Müze Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, KOSGEB, TURSAB İl Temsilciliği, Bölgesel Turist Rehberleri Odası ve çeşitli sivil toplum kuruluşları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ajans Genel Sekreterimiz Dr. Ahmet Alanlı, Ajansımız tarafından, Mardin’in fiziksel altyapısının geliştirilmesine yönelik olarak çeşitli projeleri hayata geçirdiklerini söyledi. Bunların “Mardin Tasarım ve İnovasyon Merkezi”, “Midyat Telkâri Tasarım ve Uygulama Merkezi”, “Tarihi Mardin'in Yayalaştırılması”, “Mardin Tarihi Çarşıların Canlandırılması”, “Dara Antik Kenti Ören Yeri Çevre Düzenlemesi” ve “Mardin Gastronomi Müzesi” projeleri olduğunu dile getirdi. Ayrıca sokak iyileştirme projeleri kapsamında Midyat, Ömerli, Savur, Nusaybin ve Derik ilçelerinde tarihi çarşıların canlandırıldığını, Savur ilçesinde Tarihi Çamaşırhane ve Nusaybin’de Mor Yakup Kilisesi’nin restore edildiğini ifade etti. Bu projelere Ajansımız tarafından yaklaşık 25 Milyon ₺ hibe desteği sağlandığını belirtti.

Genel Sekreterimiz yaptığı açıklamada, “Mardin ilinde fiziksel altyapı çalışmaları dışında gerçekleştirilen çalışmalara baktığımız zaman, Yukarı Dicle Vadisinde Somut Olmayan Kültürel Miras Projesi yürütülmüş olup, Somut ve Tabiat Varlıklarıyla ilgili Kültür envanteri çalışmaları yapıldı. Bunun yanı sıra, Mardin Tarihi Sit Alanına Yönelik Alan Yönetimi Çalışması, Mardin Fotoğraf Maratonu Yarışması ve tanıtım materyalleri hazırlandı. Balkanlardan ve Rusya’dan gelen influencer, blogger, gezi acenteleri ve gazetecileri ağırlandı. Mardin’in içerisinde olduğu Mezopotamya Altın Üçgeni çalışmaları ve Mardin Kültür ve İnanç Turizmi Rota Çalışması yapıldı. Ayrıca bu çalışmalarla birlikte Ajansımızın Fizibilite Desteği Programı kapsamında, Savur ve Dereiçi (Kıllıt) Süryani Köyü Turizme Açılıyor Projesi ile TRC3 Bölgesi İnanç, Kültür Turizmi Rotası ve Markalaşması projesi çalışmaları yürütülmektedir” dedi.

Çalışma gruplarının masaya yatırıldığı Mardin Turizm Platformu Toplantısında, Mezopotamya Markası İletişim Stratejisi, Mezopotamya Turizm Kongresi, Mardin Fotoğraf Maratonu 2021 Yarışması ve Mardin Artuklu Sit Alan Yönetim Planı Çalışması ile ilgili sunumlar yapılarak çalışma gruplarının görüşleri alındıktan sonra toplantı sona erdi.