Loading...
Haber Galerisi
Mardin’de Mezopotamya Turizm İstihdam Fuarı 22 Şubat 2022 | 16:30

Ajansımız ile Mardin Artuklu Üniversitesi İşbirliğiyle Bölgenin ilk “Mezopotamya Turizm İstihdam Fuarı” Mardin’de açıldı. Üniversite kampüsündeki sosyal yaşam merkezinde gerçekleştirilen fuara öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Turizm Fakültesi ile Ajansımız tarafından organize edilen fuarın amacı turizm alanında eğitim gören veya mezuniyet sürecinde olan öğrencilere iş imkânları tanıtılarak kendilerine kariyer danışmanlığı yapmaktır.

Mardin’de düzenlenen fuara Ajans Genel Sekreterimiz Dr. Ahmet Alanlı’nın yanı sıra MAÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, MAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serhat Harman, MAÜ Rektör Yardımcısı Ömer Bozkurt, Mardin İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabahattin Genç, Mardin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Akın, Mardin Turizm ve Otelciler Derneği (MARTOD) Başkanı Özgür Gürgör, turizm acenteleri ile otel temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Fuarda Ajansımızın Mardin Yatırım Destek Ofisi tarafından ziyaretçilere bölgesel teşvikler ve yatırım fırsatları konusunda bilgi verildi. Ajansımızın Avrupa Birliği projesi olan “TRC3 Bölgesinde Genç İstihdamın Teşviki Teknik Destek Projesi” yetkilileri tarafından Fuarda stant açılarak üniversite öğrencilerine istihdama yönelik gerçekleştirdikleri eğitimler hakkında bilgilendirmelerde bulundular.

Bu organizasyon ile hedeflenen şey Mardin Artuklu Üniversitesi öğrencilerinin mezun olup kariyerlerine başlamadan önce sektör temsilcileriyle bir araya getirerek, öğrencilerin eğitimden iş hayatına geçişine yardımcı olmaktır.

İki gün sürecek olan Fuar kapsamında Üniversite’nin Gastronomi Bölümü öğrencilerinin hazırladığı birbirinden lezzetli yiyecekler katılımcılara ikram edilerek beğenilerine sunuldu.