Loading...
Batman’da İlk Kez Tarım ve İnşaat Fuarı Yapıldı 19 Eylül 2017 | 00:00
Batman’da tarım ve inşaat sektörünün geliştirilmesi amacıyla “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı” ile “İnşaat, Mobilya ve Dekorasyon Fuarı” ilk kez düzenlendi. Valilik öncülüğünde Belediye, Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası’nın destekleriyle otogar bitişiğindeki fuar alanında Ajansımız çatısı altında TRC3 Bölgesi (Mardin, Batman, Siirt, Şırnak) olarak 110 m2 stant alanı ile katılım sağlandı.

Batman'da ilk defa gerçekleştirilen Tarım ve İnşaat Fuarı’nın açılışı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi tarafından gerçekleştirildi. Fuar’a iki Bakan’ın yanı sıra Batman Milletvekili Ataullah Hamidi Batman Valisi Ahmet Deniz, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir ile Ajans Genel Sekreterimiz Yılmaz Altındağ katıldı.

Genel Sekreterimiz konuyla ilgili yaptığı açıklamada Fuar’ın Bölge üzerindeki olumsuz algının kırılması açısından önemli bir fırsat olduğunu yatırım, üretim, istihdam ve ihracat konusunda bölgesel kalkınmanın gerçekleşmesine katkı sağlayacağını söyledi. Fuarların yapıldıkları yerlerde ekonomik canlılık oluşturmaları açısından önemli olduklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti. "Petrolden doğan şehrimiz Batman, tarımsal dönüşümü ve gelişen sanayisiyle, tarım ve inşaat sektörüne kucak açıyor. Batman’ın günden güne değişen çehresi, Batman Tarım ve İnşaat Fuarı’yla ivme kazanıyor. Altıncı Bölge’de yer alması sebebiyle, bölgesel teşviklerin hemen hepsinden yararlanan Batman’da katılımcılar, sektördeki gelişmeleri ve beklentileri yakından takip edebilme imkânı elde ediyor. Yapılanma ve dönüşüm konusunda bu kadar avantajına rağmen, tarım ve inşaat alanında birçok konuda halen bâkir olan kentte düzenlenen fuar, yeni yatırım fırsatları yakalamak adına nitelikli imkân sunuyor. Fuar, katılımcılara firmalarının ve ürünlerinin tanıtımını yapabilme fırsatı sunarak bölgesel kalkınmaya yön vermeyi hedeflemektedir. Ajans olarak, bu hedefe katkı sunmak üzere tarım ve inşaat sektörü başta olmak üzere, misafirlerimize Bölgemiz illerinin potansiyellerini tanıtmak amacıyla Batman Tarım ve İnşaat Fuarı'nda yerimizi alıyoruz” dedi.

Batman Tarım ve İnşaat Fuarı’nın amacı, tarım ve inşaat sektöründeki teknolojik gelişmelerin izlenmesi, yeni ürünleri doğrudan gözlemleme fırsatı, tarım ve inşaatla ilgili ürünleri karşılaştırarak analiz etme imkânı, sektördeki gelişmeleri daha yakından görme, ayrıca iş birlikleri kurarak yeni iş fırsatları yakalamak hedeflenmiştir. Fuar, sektörde faaliyet gösteren dernek, federasyon, STK, üniversite ve bilim çevreleri ile bir arada olma, düzenlenen etkinliklere katılarak yeni teknolojiler ve son trendlerden haberdar olma olanağı sundu. Üreticilerin karşılaştıkları sorunların giderilerek bilinçlendirilmesi ile sektörün modernize edilerek kaliteli maksimum üretim sağlanması, ekonomideki payının arttırılması yoluyla bölge kalkınmasına ve ülke ekonomisine önemli katkı sağlanması amacıyla ilgili paydaşların iş birliğiyle Fuar yapıldı.