Loading...
Basın İlan Kurumu Projesine Ajansımızdan Destek 18 Ekim 2017 | 00:00
Basın İlan Kurumu Mardin Şube Müdürlüğü tarafından Ajansımızın Teknik Destek Programı kapsamında Ajansımıza sunulan “Mizanpaj ve Haber Teknikleri Eğitimi” projesi başarılı bulunarak sözleşmesi imzalandı.

Ajansımızın 2017 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında Mardin Basın İlan Kurumu Şube Müdürlüğü tarafından Ajansımıza sunulan “Mizanpaj ve Haber Teknikleri Eğitimi” adlı proje yapılan değerlendirme sonucunda desteklenmeye değer bulundu. Başarılı bulunan proje sözleşmesi Ajans Genel Sekreterimiz Yılmaz Altındağ ile Basın İlan Kurumu Mardin Şube Müdürü Adnan Günbegi tarafından imzalandı. Ajansımızın ana hizmet binasında gerçekleştirilen imza törenine yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.

Ajans Genel Sekreterimiz Yılmaz Altındağ yaptığı açıklamada basının insanlığa birçok faydası olduğunu ifade etti. İnsanların görmedikleri bilmedikleri gelişmeler konusunda basın sayesinde haberdar olduklarını söyledi. Gün içerisinde olup biten her şeyden anlık olarak basının insanları bilgilendirdiğini dile getiren Genel Sekreterimiz “Bu yönü ile basın çok faydalıdır. Basının üzerine düşen bu görevi sürdürebilmesi için desteklenmesi zaruret göstermektedir. Medyanın sahip olduğu güç, ülke ekonomisinin ve kalkınmışlık düzeyinin artırılmasıyla doğrudan orantılıdır. TRC3 bölgesi basın işletmelerinde yayın yapan gazeteler nitelik ve kalitelerinin artmasıyla bölge ekonomisine de destek sağlayacakladır. Tasarımı ve yazım dili iyileşen gazetelerin okur sayısı artacak ve bu da gazetelerde yaptıkları işe inanma ve daha nitelikli yayın yapma arzusu uyandıracaktır. TRC3 Bölgesinde yayın yapan yerel basınımızı çok önemsiyoruz. Bölgede basının gelişmesi için Ajansımızın olanakları çevresinde gerekli her türlü desteği vermeye hazırız. Basın İlan Kurumu tarafından böyle bir projenin bize sunulması bizleri mutlu etti" dedi.

Basın İlan Kurumu Mardin Şube Müdürü Adnan Günbegi projenin amacının Mardin’deki Gazetecilerin alacakları eğitim sayesinde yaptıkları yerel ve bölgesel haberlerin ulusal çapta duyurulması olduğunu söyledi. Basın İlan Kurumu’nun yerel gazetelerin kapasitenin arttırılması ve insan kaynaklarının geliştirilmesi konusunda asli sorumlu kamu kurumu olduğunu belirten Günbegi “Dünyada medya sektöründe yaşanan bu dönüşüme ilişkin Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü de teknik altyapı çerçevesinde yerel gazeteleri destekleyici içeriksel ve maddi destek paketleri konusunda çalışmalarını sürdürmektedir. Bu noktada yerel gazetecilerin konu hakkında desteklenmesi ve eğitilmesi en önemli ihtiyaçların başında gelmektedir. Teknik destek kapsamında organize etmek istediğimiz özelleştirilmiş iki günlük eğitim müfredatı tespit edilen ihtiyaçların giderilmesinde en önemli adımlardan birisidir. Eğitim sonunda gazete işletmelerinin personelinin görev ve sorumluluklarını ifa ederken ihtiyaçları uygun olarak görev yapabilme niteliği kazandırılması hedeflenmektedir” dedi.

Proje kapsamında Mardin’de resmi ilan alma hakkı olan 13 gazetenin her birinden 2 kişi olmak üzere toplam 26 kişi eğitime katılacaktır. Bu personellere yerel yazılı basında mizanpaj ve haber dilinin iyileştirilmesi eğitimi verilecektir. Eğitimin içeriği gazeteciliğin tarihçesi, haber toplama ve yazma teknikleri, mizanpaj ve tasarım teknikleri, medyada dil kullanımı, röportaj teknikleri, gazetecilikte sayfa tasarımı, haber analizi, medya okuryazarlığı, yerel gazetecilik, grafik tasarımın temelleri, basın yayın teknikleri, araştırmacı gazetecilik, gazetecilik ve hukuki sorunlar, yeni medyada yayıncılık uygulamalarıdır. Eğitime katılan gazetecilerden beklenen somut çıktı ise mesleki niteliklerini geliştirerek habercilik konusunda daha donanımlı hale gelmeleridir.  Eğitimin sonunda basın mensuplarına katılım sertifikası verilecektir.