Loading...
Ajansımız ve KOSGEB İşbirliğiyle Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri 25 Ağustos 2016 | 00:00
Ajansımız ile KOSGEB arasında imzalanan protokol kapsamında Ajans Bölgesi olan Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerinde uygulamalı girişimcilik eğitimleri düzenlenecektir.

Eğitimlerin amacı Bölgemizde ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörlerinden biri olan girişimciliğin
desteklenmesi, yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamaktır. Yeni girişimci adaylarının fizibilite ve iş planına dayanarak bilinçli yatırım yapmalarını desteklemek amacıyla KOSGEB ile geliştirilen işbirliği kapsamında uygulamalı girişimcilik eğitimleri düzenlenecektir. Gerçekleştirilecek eğitimlerde özellikle genç girişimcilerin iş kurmaları ve yürütmeleri konusunda bilgi, beceri sahibi olmaları, yatırım süreçlerini bilinçli yürütmeleri ve iş planı hazırlayabilecek deneyimi kazanmaları amaçlanmaktadır.

Ajansımız tarafından organize edilecek eğitimleri başarıyla tamamlayan katılımcılar KOSGEB’in Girişimcilik Destek Programı kapsamında yer alan Yeni Girişimci Desteğinden faydalanabileceklerdir. Yeni Girişimci Desteği ile girişimcilere 50.000 TL hibe ve 100.000 TL geri ödemeli kredi olmak üzere toplam 150.000 TL’ye kadar mali destek sağlanabilmektedir.

Yeni Girişimci Desteği
İşletme Kuruluş Desteği                            Hibe                                       2.000 TL         -
Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat,              Hibe**                                    18.000 TL       %70*
Ofis Donanım ve Yazılım Desteği
İşletme Giderleri Desteği                           Hibe**                                    30.000 TL       %70*
Sabit Yatırım Desteği                               Geri Ödemeli                          100.000 TL     %70*
*Kadın Girişimci, Gazi, Birinci derecede şehit yakını veya Engelli Girişimciye %90 uygulanır.
**İşletme Kuruluş Desteği haricindeki toplam hibe aşılmamak kaydıyla kendi içinde %50 artırılabilir.
 
“Genç Girişimciliğin Desteklenmesi Öncelikli Hedefimiz”
Ajans Genel Sekreterimiz göreve geldiği günden itibaren öncelikli olarak Bölgemizdeki mevcut potansiyelin en etkin şekilde değerlendirilmesine çalıştıklarını, işsizlik ve göç gibi yapısal sorunlara uzun vadeli çözümler üretmeye odaklandıklarını belirtti. Bölgemizde proje üretmenin ve uygulamanın zorluklarını bildiklerini, bu yüzden de paydaşlarımızla yakın bir işbirliğinin zorunlu ve kaçınılmaz olduğunu belirtti. Genel Sekreterimiz “Bölgemizin en önemli potansiyelinin genç nüfus yapısı olduğunu, özellikle son 14 yılda geliştirilen altyapı imkânları dâhilinde çocuklarımıza ve gençlerimize daha iyi eğitim imkanları sunulduğunu, ancak eğitim sonrası için gerek istihdam oluşturulmasında gerekse de girişimci olmak isteyen bireylerin yönlendirilmesi ve desteklenmesinde tamamlayıcı faaliyetlerin iyi bir şekilde sürdürülmesi hayati önem arz etmektedir. Çünkü istihdam edilen yada girişimciliğe kazandırılan her birey, toplum için örnek olduğu kadar sosyal sorunların çözümünde de katkı sağlayıcı etkiye sahip olacaktır. Bu açıdan bölgemizde bir çok kurum tarafından verilen bu eğitimlerin katılımcılarının belirlenmesi noktasında devlet olanaklarının etkin kullanımının sağlanmasına katkı sağlayacak nitelikte seçici kriterlerimiz olacaktır. Bu eğitimlerde asıl amacımız girişimciliği mali açıdan desteklemekten ziyade gençlerin teknik bilgi düzeylerini artırmaktır. Çünkü açılan birçok yeni işletme bir yılını doldurmadan kapanma riski ile karşı karşıya kalmaktadır. Yatırımların başlangıç dönemlerindeki risklerin iyi yönetilmesinde ve işletmelerin ayakta kalarak sürdürülmesinde mali kaynakların fizibilite mantığında yönetilebilmesi önem arz etmektedir” dedi.

Ajansımız ile KOSGEB işbirliğiyle düzenlenecek eğitimlerin Eylül ayının ikinci yarısında düzenlenmesi planlanmaktadır. Sözkonusu eğitimlere katılım için başvuruların alınmasına Ağustos ayı sonunda başlanacaktır.