Loading...
Haber Galerisi
Ajansımız Desteğiyle Mardin’deki Bazı Lokasyonlar Google Haritalara Eklendi 02 Temmuz 2021 | 18:12

Tarihi Mardin Çarşıları, Dara Antik Kenti Yürüyüş Yolu ve Tarihi Savur İlçesinin sokak görünümleri, Ajansımızın desteğiyle Google Haritalara işlenerek kullanıcıların hizmetine sunuldu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Cazibe Merkezleri’ni Destekleme Programı kapsamında desteklenen, Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin “Mardin Tarihi Çarşıların Canlandırılması” projesi Ajansımız tarafından yürütülmektedir. Proje ile birlikte 13 farklı meslek grubuna ait çarşılar restore edilerek zamana yenik düşmüş olan dükkânlar ayağa kaldırıldı. Bu projenin toplam bütçesi 11 Milyon 237 Bin ₺ olup 8 Milyon ₺ hibe desteği sağlandı.

Yine Ajansımızın yürütücüsü olduğu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın “Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı” kapsamında desteklenen “Dara Antik Kenti Örenyeri Çevre Düzenlemesi ve Restorasyonu” projesi hayata geçirildi. Mardin Müze Müdürlüğü’nün sahibi olduğu projenin toplam bütçesi 4 Milyon ₺ olup % 100 oranında hibe desteği verildi.

Ayrıca Google Haritalara daha önce işlenmemiş olan tarihi Savur ilçesinin sokak görünümleri bu çalışma sayesinde ilk kez Google Maps’te yer almış oldu. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesinde yer alan tarihi Savur ilçesi aynı zamanda Mardin’de Alan Yönetim Planına sahip olan ilk ve tek yerdir.

Böylece Ajansımız desteğiyle turizme ve ekonomiye kazandırılan Mardin Tarihi Çarşıları ile Dara Antik Kenti Örenyeri Yürüyüş Yolu ve görenler tarafından Minyatür Mardin olarak adlandırılan "Tarihi Savur İlçesi Sokak Görünümleri" artık dünyanın her yerinden ziyaretçilerin kullanımına açılmış oldu.

Google Haritalara eklenen ilgili lokasyonların bağlantı linkleri aşağıda bulunmaktadır.

Mardin Tarihi Çarşıları için Tıklayınız.

Dara Antik Kenti Yürüyüş Yolu için Tıklayınız.

Tarihi Savur İlçesi Sokak Görüntüleri için Tıklayınız.