Loading...
Ajans Üniversite İşbirliği Platformu’nun İkinci Toplantısı Gerçekleştirildi 05 Kasım 2016 | 00:00
Ajans Üniversite İşbirliği Platformu’nun ilk toplantısında kararlaştırıldığı üzere Kasım ayının ilk haftasında yapılması planlanan ikinci toplantı, Ajansımız ev sahipliğinde Mardin’de gerçekleştirildi.

Toplantıya Mardin Artuklu Üniversitesi’nden Doç. Dr. Vahap ÖZPOLAT ve Yrd. Doç. Dr. Necmettin AKTEPE, Batman Üniversitesi’nden Doç. Dr. İhsan KIRIK ve Yrd. Doç. Dr. Musa KILIÇ, Siirt Üniversitesi’nden Doç. Dr. Arzdar KİRACI ve Yrd. Doç. Dr. Semih Serkant AKTUĞ, Ajansımız Genel Sekreteri Sn. Yılmaz ALTINDAĞ, Mardin Yatırım Destek Ofisi, Siirt Yatırım Destek Ofisi, Araştırma Strateji Geliştirme ve Planlama Birimi ve Dış İlişkiler ve Fonlar Birimi katılım gösterdi.
 
Toplantı, Ajansımız Genel Sekreteri Sn. Yılmaz ALTINDAĞ’ın açılış konuşmasıyla başladı. İlk toplantının verimli geçmesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden ALTINDAĞ, ikinci toplantı gündemlerini katılımcılarla paylaşarak, Ajans ve Üniversite arasında kurulacak proje havuzundan Bölge’ye ve Bölge kalkınmasına olanak sağlayacak projeler çıkması temennisinde bulundu.
 
Dış İlişkiler ve Fonlar Birimi Başkanı Murat ERÇİN tarafından Avrupa Birliği fonları, diğer ulusal ve uluslararası fonlar ve Bölgemizi yakından ilgilendiren odak sektörler ve alanlar hakkında bir sunum yapıldı. Ajansımızın üzerinde çalıştığı Kültürel Koruma Fonu ve Genç İstihdamının Geliştirilmesi Projesi hakkında bilgi verildi. Birim Başkanı Murat ERÇİN ve Planlama Birimi Uzmanı Enes ATEŞ, söz konusu fonlar ile ilgili soruları cevapladılar. Mardin Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mehmet Emin PAÇA, 18. Ulusal Turizm Kongresi’nin Mardin’de gerçekleştirilmesine yönelik girişimlerden bahsettiği sunumunda, Mardin’in tarih ve kongre turizmi kapasitesinden bahsederek, Ulusal Turizm Kongresi’nin Bölge’ye sağlayacağı katkıları katılımcılarla paylaştı. Planlama Birimi Uzmanı Burcu GÜNAY, 29-30 Kasım 2016 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek 1. Ar-Ge İnovasyon Zirvesi ve Sergisi hakkında bilgiler vererek, Ajansımızın şimdiye kadar destek verdiği Ar-Ge ve inovasyon projelerine dair bir sunum yaptı. Katılımcılara, Üniversitelerde yürütülen inovatif Ar-Ge faaliyetlerinin tespiti sonrasında Zirve’ye katılım gerçekleştirilebileceği yönünde öneri getirildi.
 
Bilgilendirmeler sonunda görüşlerini Platformun ilgisine sunan katılımcılar, sosyal yapıyı konu alan ortak projeler üretmek için önerilerde bulundular. Üniversitelerimiz ve Ajans arasında sağlıklı bir iletişim oluşturulması amacı ile Üniversitelerin Proje Ofislerinin bilgilendirilmesi, temas ve irtibat noktalarının oluşturulması ve Proje işbirliklerinde gönüllülük esasıyla kurumsal sahiplenmenin teşvik edilmesi görüşleri sunuldu. Ayrıca, Üniversite öğrencilerinin fikirlerini keşfedebilmek ve ulusal/uluslararası projelere hazırlık eğitimlerini üniversitelerde ilgili öğrencilere ulaştırmak amacıyla eğitimler talep edildi. Yönetişimin ve kurumların kendi bünyelerinde kuracağı proje ofislerinin önemine değinen akademisyenler, toplantı gündemine yönelik değerli görüş ve önerilerini paylaşmak üzere Ajans ile irtibatta kalacaklarını belirttiler.

Ajansımız koordinasyonunda Bölge’deki paydaşların geniş katılımı ile hazırlanan TRC3 2014-2023 Bölge Planı’nın katılımcılara takdimi sonrasında Ajans Genel Sekreteri Sn. Yılmaz ALTINDAĞ’ın teşekkür ve kapanış konuşmasıyla toplantı sona erdi.