Loading...
Haber Galerisi
AB Türkiye Delegasyonu Başkanı'ndan Ajansımıza Ziyaret 16 Nisan 2021 | 15:44

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Dicle Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen ‘TRC3 Bölgesinde Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek Projesi’ni Mardin'de ziyaret etti.

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, TRC3 Bölgesi’nde Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek Projesi kapsamında düzenlenen "Doğal Gaz İç Tesisatçısı Eğitimi"ni Genel Sekreter Dr. Ahmet ALANLI ile yerinde ziyaret etti. Yeni ekipmanlarla donatılan bir laboratuvarın bulunduğu Mardin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen eğitime katılan Meyer-Landrut, katılımcılarla, eğitmenlerle ve proje ekibi ile sohbet ederek proje ve eğitimle ilgili bilgi aldı.

Eğitimin ardından, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Polat ve Genel Sekreter Dr.Ahmet Alanlı’nın katılımıyla ajans hizmet binasında proje değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi. 

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen, sözleşme makamı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı olan, Dicle Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen TRC3 Bölgesi’nde Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek Projesi, bölgedeki genç istihdamını teşvik etmeyi, iş gücü piyasasında talep edilen dijital beceriler ve teknik zanaatkârlık gibi mesleki becerilerle gençlerin istihdam edilebilirliklerini artırmayı ve genç girişimcilerin girişimcilik kapasitelerini artırmayı hedefliyor. 

Proje aynı zamanda, gençlerin istihdamı için elverişli bir ortam yaratmada önemli bir role sahip olan üniversitelerin kariyer merkezlerini güçlendirmeyi ve İşverenlerin, Sosyal Ortakların ve Yerel Aktörlerin kurumsal kapasitelerini geliştirmeye odaklanıyor.